Toplam Ziyaretçi
Bugünkü Ziyaretçi
Günlük Ziyaretçi Rekoru

Ticaret Lisesi
Yıl sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılma

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, ikinci dönem notunun, en az Geçer (2) olması, ancak birinci dönem notu Etkisiz (0) ise ikinci dönem notunun en az Orta (3) olması gerekir.

Doğrudan sınıf geçme

1. Ders yılı ya da ortalama yükseltme sınavları sonunda, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler doğrudan sınıfını geçer.

2. Kurulca belirlenen dersler dışındaki derslerden başarısızlığı bulunan öğrencilerden yıl sonu başarı notu 2.50 olan öğrenciler ortalama ile sınıflarını geçer. (Ortalama ile Dil ve Anlatım dersi başarısız ise sorumluluk kalkmaz)

Sorumlu Olarak Sınıf Geçme

Doğrudan veya yıl sonu başarı notu ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden; 9 uncu sınıfta en fazla 3, 10 uncu ve 11 inci sınıflarda ise en fazla 2 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa devam ederler. Ancak, alt sınıflar da dâhil toplam 5 den fazla sorumlu dersi bulunanlar başarısız sayılır. Alan değişikliğinden dolayı sorumlu olunan dersler bu sayıya dahil edilmez.

Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

Sınıf Tekrarı

Öğrencilerden;

1.Ortalama yükseltme sınavları sonunda başarısızlığı bulunup yıl sonu başarı notu ile sınıf geçemeyenler,

2.Sorumlu olarak sınıf geçemeyenler,

3.Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar ederler

Sınıf tekrarı, orta öğretim süresince bir defa yapılır. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanların dışındaki mezun olamayan son sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar, istemeleri hâlinde başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar ederler. Bunlardan sınıf tekrar etmek istemeyenler, sınıf tekrarı yapmadan sorumluluk sınavlarına girebilirler.

Bu sayfa Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmenliğinden faydalınalarak hazırlanmıştır.

Lisesi
Sınıf Geçme Sistemini Biliyor musunuz?
Lisesi
merhaba benim puanım 386 yüzdelik dilimim 17.76 sizin okulunuzun yüzdelik dilimi 15.53 ben buraya girebilirmiyim
arif emre sürücü
Okulunuz hakkında bilgi almak istiyorum.2013 ve 2014 senesindeki üniversite giriş başarı oranı nedir Kısmetse bu sene sizin olula gelmek istiyoruz. saygılarımla
Burhan Sarıgül
merhaba benim yğzdelik dilimim yüzde 14 puanımda 404 puanım buraya yetermi birde bağcılar güneşliye servis varmı
fark etmez
Değerli yetkili ben bu liseden mezun oldum şimdi kızımı bu liseye yazdırmak istiyorum yalnız puanı yeterli deyil 360 civarı konttenjan varmı ...
ahmet gümüş
yüzdelik dilimim 13,21 puanım 411 okul hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz
ecem özkan
LÜTFEN CEVAP VERİN
Merhaba ben ortaokuldan mezun oldum ve yeşilköy 50.yıl lisesini beğendim. Sınav sonucunda yüzdelik dilimim 10,89 puanım 420 civarında. Bu okulu yazarsam iyi bir eğitim alabilir miyim merak ettim, şimdiden teşekkürler.
Pınar Türeray
Merhaba okulumuz daha önce düz lise miydi ve okul tercih kodu nedir Ayrıca google mapstan aratınca neden iki farklı mevkiide okul gösteriyor İlginiz ve alakanız için teşekkürler
MUSTAFA ORHAN
Merhaba benim puanım 403 yüzdelik dilimim 14 ve yarın tercih yapacağım İlk sıraya 425 lik ikinci sıraya 419 luk bir okulu üçüncü sıraya ise okulunuzu yazacağım İlk iki okulu kazanamazsam okulunuza girer miyim sizce Noktalama işareti girilememesi tuhaf.
Burak Gümüş
Merhaba ben onuncu sınıfa geçtim k.çekmece otelcilik ve turizm meslek lisesinde okuyorum.Dil bölümüne geçmek istiyorum okulunuzda dil bölümü varmı onuncu sınıflar için
eftelya heval devrim
    Emezun Okulda Diyabet Programı İnternet İhbar Hattı Haydi Kızlar Okula Emezun
    Etik Komisyonu İlkyardım - Türk Kızılayı İnternet Radyo TV Bu Benim Eserim Kamu Hizmet Standartları Genelgesi
Ana Sayfa | Okulumuz | Personelimiz | Öğrenci | Bölümlerimiz | İletişim | Bilgi Edinme | (C) Tüm hakları İstanbul-Yeşilköy 50.Yıl Lisesi'ne aiittir.